Voedselbank voor dieren in Turnhout

03 mrt Voedselbank voor dieren in Turnhout

Voedselbank voor dieren in Turnhout: “Zou erg zijn als je je huisdier moet wegdoen omdat je het nu even moeilijk hebt”

In Turnhout komt (tijdelijk) een voedselbank voor dieren. Oppositiepartij TIM neemt daarvoor het initiatief. Mensen die dierenvoeding op overschot hebben, kunnen die doneren. Die komt dan terecht bij de sociale kruidenier voor mensen in nood. “Zeker nu mensen zich vaak eenzaam voelen, kan een huisdier extra troost bieden.

Sommige mensen hebben het even wat minder breed, door corona. En als je dan ook nog eens voor je kat of hond moet zorgen, wordt het financieel extra zwaar. Daarom wil oppositiepartij TIM in Turnhout een voedselbank voor dieren oprichten. Zulke voedselbanken bestaan al voor mensen, maar voor dieren is nog niets voorzien. 

Zeker nu mensen vaak eenzaam zijn, is het gezelschap van een huisdier extra belangrijkBrigitte Malfait van TIM

“Daarom willen we vragen dat mensen hun overschotten aan dierenvoeding doneren. Wij komen die ophalen en die is dan beschikbaar bij de sociale kruidenier voor mensen in nood. Zeker nu er minder sociaal contact is en mensen vaak eenzaam zijn is het gezelschap van een huisdier extra belangrijk. Het zou zonde zijn dat je je huisdier moet wegdoen, omdat je ’t nu even moeilijk hebt”, zegt Brigitte Malfait van TIM.

TIM wil de komende dagen bij enkele vrijwilligers een inzamelpunt voor dierenvoeding organiseren. Daar wordt het eten verzameld en vervolgens dus naar de sociale kruidenier in de Otterstraat in Turnhout gebracht.

Wil je dierenvoeding doneren? Meer info vind je hier: info@wijzijntim.be

Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/03/03/voedselbank-voor-dieren-in-turnhout-oppositiepartij-neemt-initi/