Vzw vermiste katten

31 jan Vzw vermiste katten

Vzw vermiste katten is een vzw die bestaat uit vrijwilligers die zich bijna dag en nacht bezighouden met de site.

De idee is ontstaan om een site op te richten met enkel en alleen katten omdat er zoveel vermiste katten zijn dat het nauwelijks bij te houden was op Facebook en ook omdat niet iedereen Facebook heeft.

Na vele watertjes doorzwommen te hebben is de site ondergebracht bij de vzw vermiste katten. De bedoeling van de site was om zoveel mogelijk vermiste/gevonden katten te verzamelen in 1 databank om deze zo snel mogelijk terug bij hun eigenaars te brengen.

Wij hebben er van het begin af aan voor gekozen om geen gegevens openbaar te zetten, geen mail telefoonnummer of huisnummer.  Dit heeft verschillende oorzaken maar onze mail (vermistekatten.be@gmail.com) is bijna permanent bemand.  Van zodra wij bericht krijgen dat uw huistijger terug thuis is, verwijderen wij de persoonlijke gegevens van eigenaars uit onze databank. Wanneer een asiel een gevonden kat aanmeld worden de gegevens van het asiel wel openbaar gezet. Onze website is bereikbaar in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk omdat katten geen landgrenzen kennen en het is niet onmogelijk dat ze gevonden worden in het buitenland.

Wij vragen steeds om de vermiste/gevonden kat aan te melden via ons formulier. Hierdoor krijgt u een automatisch antwoord. Wij maken de foto’s aan, plaatsen ze op de site en op onze Facebookpagina. Van daaruit worden ze verder gedeeld. Wij vragen ook steeds om deze foto te delen. Van zodra wij de melding krijgen dat uw kat terug thuis is, verwijderen wij de foto op onze pagina (hierdoor wordt onze foto op heel Facebook verwijderd en krijg je ‘bijlage niet beschikbaar’ te zien). U krijgt daarna nog een mail en de gegevens worden definitief verwijderd van onze databank.

De foto’s die u zelf plaatste op Facebook zullen hoogstwaarschijnlijk een eigen leven gaan leiden en op Facebook blijven circuleren. Dit kan u eenvoudig oplossen door de foto naar ‘enkel vrienden’ om te zetten, of door de tekst BOVENAAN de foto aan te passen want mensen lezen spijtig genoeg niet altijd de reacties en blijven gewoon delen.

Onze opbrengsten die we verkrijgen via verkoop en donaties, worden ingezet om het leven van zwerfkatten te vergemakkelijken. Zo voorzien wij het hele jaar door aan mensen die zich inzetten voor zwerfkatten, eten aan verschillende organisaties, opvangen maar ook privépersonen die onder de radar blijven. Wij nemen de kosten op ons van medische consultaties, operaties, sterilisaties,  voeding, materiaal indien nodig….